Seleccionar página

Plans a Barcelona com passejar entre vinyes tastant un vi de la DO Penedès, visitar un castell de Joc de Trons o relaxar-se en un balneari sonen força surrealistes. Aquestes són activitats que, a priori, no relacionem amb Barcelona. Però, i si et diem que sí que pots fer aquests plans a Barcelona?

 

Plans a Barcelona: descobrint les comarques de la província.



Aquest mes d’octubre, la Diputació de Barcelona, sota el lema “BCN molt més”, va plantejar a vuit instagramers el repte de ser ambaixadors d’una comarca de Barcelona. I, des de Nomadizers, no ens vam poder perdre aquestes #InstaEscapadesBCN plenes de plans a Barcelona

Sostenibilitat, gastronomia de proximitat, naturalesa, cultura, patrimoni arquitectònic… són algunes de les característiques a destacar de les comarques que formen part de la província de Barcelona. 


Per tal de mostrar tots els valors que les diferents comarques desprenen, es van seleccionar perfils afins a les característiques de cada comarca. Amb un objectiu clar: mostrar les activitats, indrets, paisatges, localitzacions secretes… que componen aquestes destinacions als seus seguidors.

Una província, vuit instagramers, vuit comarques úniques, un cap de setmana i molts plans a Barcelona

 

Plans a Barcelona: Enoturisme

Sabies que a la província de Barcelona es produeixen vins de quatre denominacions d’origen diferents?
La destinació de la nostra primera parella d’instagramers, la Georgina i l’Octavio (@wanderlusters.couple), era l’Alt Penedès, terra de vinyes. Vam dur activitats realment especials, com una ruta en bici entre vinyes, finalitzant amb un brunch en mig de la natura o una travessia en 4×4. Si necessites inspiració per crear la teva ruta pel Penedès (https://blog.nomadizers.com/index.php/grand-tour-de-cataluna-tramo-1/) , nosaltres t’ajudem!

En sintonia amb la primera comarca, el Bages també es caracteritza pel bon vi que produeix, a més de la ramaderia de secà i l’agricultura. L’Ana (@barcelonainspira) va poder gaudir d’aquesta comarca tot un cap de setmana, amb molts plans.

Pels grans amants i iniciats en el món de l’enoturisme, aquestes dues comarques són una escapa obligatòria. Si vols trobar més informació, dona una ullada a les propostes de Barcelona Molt Més (https://www.barcelonaesmoltmes.cat/es/-/paisatges-de-vi-i-cava)!

plans a barcelona: bages

Plans a Barcelona: Natura

La comarca del Baix Llobregat, destaca per la natura que l’envolta, però també per ser la tercera comarca més poblada de Catalunya, amb una superfície de 486 km². Castelldefels,  Sant Joan Despí, entre d’altres, van ser les ciutats visitades per Natalia i David (@unviajeindeterminado).  

El riu Llobregat és l’únic riu que neix i mor a la província de Barcelona. De fet, a la comarca del Berguedà, és on el riu neix, concretament al municipi Castellar de n’Hug. Una comarca plena de paratges naturals. L’Ester (@tengo_alma_viajera) va descobrir l’encant de la comarca. 

El Maresme és molt més que les llargues i sorrenques platges. Se situa als peus de les muntanyes de la serralada Litoral, que formen el Parc Natural del Montnegre i el Corredor. Vàries rieres procedents de les muntanyes mencionades conflueixen en les platges de la comarca. El David (@dgvicario) ha visitat la comarca sobre la bicicleta. 

 

Plans a Barcelona: Gastronomia i cultura 

Osona, amb capital a Vic, és una comarca que es distingeix de les altres, per la gran història del territori, i la gastronomia. Sabies l’origen de la ciutat de Vic data de fa més de 2.000 anys amb la creació de la ciutat romana Auso? Laia (@laia.cebrian) va poder descobrir la història de la comarca i va gaudir de la seva gastronomia.

El patrimoni arquitectònic i natural del Vallès Oriental, és un emblema de la comarca. Sònia i Jona (@tuviiajeredondo) van realitzar una ruta d’ensomni. Gaudint de la riquesa natural i gastronòmica de la destinació i descobrint la seva cultura.  

Què té el Vallès Occidental que tant ens atrapa? L’Irene (@irenestravelling) ho té clar: el gran patrimoni arquitectònic que desprèn la comarca. En la seva visita va poder visitar localitzacions emblemàtiques com Casa Alegre de Sagrera, Masia Freixa o el Monestir de Sant Cugat.

mataró: un bon plan a barcelona

Acabem aquest recorregut amb una reflexió. Per què escollir si pots gaudir de tota la riquesa pròpia de la província de Barcelona? No et perdis cap comarca: Bages, Baix Llobregat, Berguedà, Maresme, Osona, Penedès, Vallès Occidental i Vallès Oriental, t’estan esperant!